Анализиране на реакцията на страха на мозъка при хора

Тъй като споделяме част от архитектурата на мозъка с нашите колеги бозайници и имаме подобен отговор на страха, изучаването на животински модели предостави на учените важни поглед върху невронаучната основа за обработка на страх.

Досега проучванията на животни показват, че амигдалата е ключов играч в обработката на страх и че хипокампусът също играе значителна роля при формирането на спомени от емоционалните събития.

Въпреки това, изследователи от Калифорнийския университет-Ирвин (UCI) смятат, че този набор от изследвания не е проучил достатъчно достатъчно как взаимодействат двата региона при наличие на страшен стимул.

Ето защо учените – ръководени от д -р Джак Лин, професор по неврология в UCI – се стреми да разгледа невронните пътища, участващи в обработката на страх и тревожност при хората.

Констатациите бяха публикувани в списанието Nature Communications.

Анализиране на реакцията на страха на мозъка при хора

Изследователите хирургично поставят електроди в амигдалата и хипокампуса на девет участници , които бяха помолени да гледат сцени от филми на ужасите.

Амигдалата е регион във формата на бадеми в мозъка, разположен точно до хипоталамуса, който отзиви за hondrostrong действа като основен център за обработка на емоции, емоционално поведение и мотивация.

Амигдалата, заедно с хипоталамуса и хипокампуса, образуват лимбичната система на мозъка, която се занимава с паметта и емоциите.

Участниците в проучването имаха форма на устойчива на лекарства епилепсия. Поставянето на електрод е направено като част от клиничната оценка на тяхната припадък и авторите уверяват читателите, че електродите са имплантирани единствено според клиничните нужди на пациентите.

Лин и екип записаха невралната дейност на участниците. Както Джи Дженг, първият автор на изследването обяснява, „дълбоките мозъчни електроди улавят неврони, изстрелващи милисекунда от милисекунда, разкривайки в реално време как мозъкът посещава страх от стимули.“

Изследователите установяват, че амигдалата и хипокампусът директно обменят сигнали, когато индивид разпознае емоционални стимули.

Първият автор Zheng обяснява констатациите по -подробно:

„Невроните в амигдалата са изстреляли 120 милисекунди по -рано от хипокампуса“, ​​казва авторът. „Наистина е забележително, че можем да измерим динамиката на мозъка с такава точност. Освен това, моделът на трафик между двата мозъчни региона се контролира от емоцията на филма; Еднопосочен поток от информация от амигдалата към хипокампуса се случи само когато хората гледаха страшни филмови клипове, но не и докато гледаха спокойни сцени. "

Водещият автор Лин казва, че проучването предоставя „директни доказателства, че амигдалата първо извлича емоционална значимост и след това изпраща тази информация на хипокампуса, за да бъде обработена като памет.“

lin също и Лин също Обяснява какво означава това за възможностите за лечение и как тяхното проучване може да повлияе на развитието на нови терапии за психиатрични разстройства.

„Това е първото проучване при хората, което очертава механизма, чрез който мозъчните ни обработват страх на нивото на веригата. Това има огромни последици за лечението на невропсихиатрични разстройства. Например, настоящите лекарства за лечение на тревожно разстройство се свързват с големи площи на мозъка, което води до нежелани странични ефекти. Надеждата ни е, че един ден ще можем да се насочим и манипулираме точната амигдала-хипокампална верига, участваща в обработката на отрицателни емоции, като същевременно запази положителните. “

д-р Джак Лин

“ Това проучване преодолява обещанието за целенасочена терапия стъпка по -близо “, добавя Лин.

Научете как учените са в състояние да възстановят мозъка, за да се борят със страха.

 • Психично здраве
 • Тревожност/стрес
 • Неврология/невронаука
 • Психология/психиатрия

Как псориатичният артрит засяга очите?

псориатичен артрит, или PSA, е форма на артрит, свързана с псориазис. PSA засяга ставите и областите на тялото, където сухожилията и връзките се свързват с костите.

Националната фондация за псориазис заявява, че около 30% от индивидите с псориазис ще развият псориатичен артрит през живота си.

Понякога хората, живеещи с PSA, могат да развият условия на очите, които могат да варират от дразнене до загуба на зрението.

Тази статия обяснява как PSA влияе на очите и как да се лекуват и предотвратяват тези усложнения.

Хроничното сухо око

Едно състояние, което хората, живеещи с PSA, могат да изпитат, е хронично сухо око, или кератоконюнктивит sicca. Експертите смятат, че около 2,7% от хората с PSA имат това състояние. Някои проучвания обаче предполагат, че броят може да достигне 18,75%.

При човек с това състояние, сълзните канали губят способността си да произвеждат сълзи, които са жизненоважни за правилното смазване на очите. Липсата на адекватно смазване увеличава риска от очни инфекции и може да увреди роговицата.

В случаите, когато изкуствените сълзи без рецепта се оказват неефективни, капките за очни предписване могат да помогнат за увеличаване на производството на разкъсване и по-ниско възпаление. За някои хора стероидните капки за очи могат да предложат краткосрочно облекчение за контролиране на възпалението.

uveitit

uveitive е вид възпаление на очите, което засяга средния слой тъкан в очната ябълка, наречен UVEA. Симптомите на увеит включват зачервяване в белите части на очите, замъглено зрение, чувствителност към светлина, болка и плаващи.

Има четири вида увеит:

 • Преден увеит: Този тип включва предната част на окото и може да причини възпаление на ириса.
 • Междинен увеит: Този тип се среща в средата на UVEA и включва възпаление на стъкловидното тяло.
 • Задният увеит: задният увеит включва гърба на UVEA и може да повлияе на ретината.
 • Панувеит: При хора с този тип възпалението засяга всички части на окото.

Лечението на увеит обикновено започва с кортикостероидни капки за очи, за да се намали възпалението. Ако те не работят, очен лекар може да препоръча да инжектирате окото с кортикостероид. В случаите на инфекция, очен специалист може да препоръча антибиотици.

Катарактите

Катарактите са резултат от облачни филми, развиващи се над обектива на очите, което води до нарушено зрение. Фондацията за артрит отбелязва, че възпалителните състояния като PSA могат да развият образуването на катаракта.

Симптомите включват:

 • облачно зрение
 • Трудно виждане на цветове
 • Повишен отблясък от изкуствени светлини и слънчева светлина
 • Двойно зрение
 • Намаленото нощно зрение

Хората с катаракта изискват операция за отстраняване на облачната леща и да я заменят с изкуствен.

Глаукома

глаукома е терминът за група от нарушения на очите, които увреждат зрителния нерв. Това може да доведе до загуба на зрение.

Хроничното възпаление от артритни състояния, включително PSA, може да допринесе за глаукома чрез увеличаване на налягането в очите.

Това състояние на очите няма симптоми в The Ранни етапи, когато е най -лечим. Офталмологът обаче може да го открие, когато извършват редовен очен преглед.

Симптомите, които човек може да изпита, включват болка, замъглено зрение и виждане на празни петна или ореоли около светлините. Лекар може да предпише капки за очи, за да намали налягането в очите. Някои хора може да се нуждаят от операция.

Периферният улцерозен кератит

периферният улцеративен кератит причинява роговицата, което е прозрачният външен слой в предната част на окото, да се възпали, което го прави прозрачният външен слой в предната част на окото, да се възпали, което го прави прозрачният външен слой в предната част на окото, да се възпали, което го прави прозрачният външен слой в предната част на окото, да се възпали, което го прави прозрачният външен слой в предната част на окото, да се възпали, което го прави прозрачният външен слой в предната част на окото, да се възпали, което го прави прозрачният външен слой в предната част на окото, да се възпали, което го прави прозрачният външен слой в предната част на окото, което го прави прозрачен външен слой в предната част на окото, което го прави прозрачен външен слой в предната част на око предразположен към изтъняване.

Симптомите на периферния улцерозен кератит включват:

 • болка
 • зачервяване
 • Намалено зрение
 • Чувствителност към светлината
 • Разкъсване

Изкуствените сълзи и антибиотични капки може да насърчи заздравяването и да предотврати инфекцията.

Управление и профилактика

Човек може да смекчи риска от развитие на проблеми, свързани с PSA, чрез намаляване на възпалението в организма.

Тъй като PSA е възпалително състояние, лекар може да предпише лекарства за контрол на възпалението в тялото, подобрявайки състоянието на очите, свързани с PSA.

Кога да видите офталмолог

Всеки с PSA трябва да обмисли да бъде подложен на годишни очни прегледи и редовни посещения на лекар, за да обсъди всички нови или съществуващи симптоми, свързани с очите.

семеят Някои очни условия нямат признаци в началните етапи. Поради това е жизненоважно да се получат редовни проверки на очите, за да се открият някакви проблеми възможно най -скоро.

Извличането

Животът с PSA може да бъде предизвикателство. В допълнение към болката в ставите, която PSA може да причини, много хора могат да развият свързани проблеми с очите.

Добрата новина е, че много състояния, свързани с PSA, са силно лечими.

Тъй като някои условия нямат ранно предупредителни знаци, очен преглед е най -добрият начин за откриване на аномалии. Лекар може да помогне на човек да управлява всякакви симптоми, свързани с PSA и здравето на очите.

Прочетете тази статия на испански.

Как псориатичният артрит влияе на гръбначния стълб?

псориатичен артрит има тенденция да се развива в големите стави, особено в ръцете и краката. Въпреки това, той може да повлияе и на гръбначния стълб, причинявайки болка в гърба и тазовата област.

псориатичният артрит е най -често срещан при хора с псориазис или индивиди със фамилна анамнеза за болестта. Около 30 процента от хората с псориазис развиват този тип артрит.

Когато псориатичният артрит засяга гръбначния стълб, лекарите го наричат ​​аксиален артрит, което означава, че засяга гръбначния стълб, раменете или бедрата.

Аксиалният артрит се среща при до 50 процента от хората с псориатичен артрит. Ако този тип артрит засяга гръбначния стълб, той често засяга и крайниците.

Как псориатичният артрит влияе на гръбначния стълб?

Псориатичният артрит може да причини болка и възпаление във всяка част на част от гръбначният стълб. Човек може да развие следните усложнения във времето:

 • Псориатичен спондилит: Това включва възпаление в ставите между прешлените, които са малките кости, които образуват гръбначния стълб.
 • Сакроилиит: Това включва възпаление на ставите между гръбначния стълб и таза.

Ставите между прешлените в гръбначния стълб повишават подвижността и движението. Псориатичният артрит може да причини възпаление във всяка или всички тези стави, а човек ще почувства болка и скованост там Прешлените.

псориатичен артрит срещу анкилозиращ спондилит

Може да е трудно за лекар да определи дали човек има псориатичен артрит в гръбначния стълб или анкилозиращ спондилит. И двете условия причиняват болка и скованост в гръбначните стави.

Анкилозиращият спондилит е форма на артрит, която засяга главно гръбначния стълб, но може да се развие в други стави. Причинява възпаление и тежък дискомфорт. В сериозни случаи се образува нова костна материя, сливане на костите в гръбначния стълб и значително ограничаване на подвижността.

За да се гарантира правилна диагноза псориатичен артрит или анкилозиращ спондилит, човек трябва да види ревматолог. Те ще оценят симптомите на човека и ще вземат предвид семейната анамнеза и резултатите от изображения и кръвни тестове при поставяне на диагноза.

Симптоми на псориатичен артрит в гръбначния стълб

псориатичен артрит при Гръбначният стълб може да се развие и в други области, като ръцете и краката. Симптомите могат да варират от лек до тежък.

Човек с този тип артрит в гръбначния стълб може да изпита всяка комбинация от следните симптоми:

 • Болки в гърба, който нарушава съня
 • Болка, която се подобрява с упражненията и по -лошо с почивка
 • Болка без известна причина
 • Болка в бедрата или дупето
 • Проблеми с кожата , включително люспести плаки, които могат да бъдат сърбеж
 • Намален диапазон на движение в засегнатите стави
 • Обща умора
 • Сверителност на ставите, която може да продължи повече от 30 минути , след почивка или сутрин

Симптомите на псориатичен артрит могат да се влошат, след което да намалят или изчезнат за известно време. Много хора се позовават на период на влошени симптоми като пламък.

лечение

План за лечение на псориатичен артрит в гръбначния стълб може да включва комбинация от следното:

 • Биологични лекарства, които са насочени към специфични части от имунната система за предотвратяване на възпаление
 • Системните лекарства, които работят в цялото тяло за потискане на имунната система, намаляват възпалението или и двете
 • нестероидни противовъзпалителни лекарства или НСПВС
 • Лекарства за облекчаване на болката
 • Инжекции с кортикостероиди, които могат да намалят възпалението и подуването
 • Физикална терапия, за да запази гъвкавостта в The Гръбначен стълб

Упражнения и разтягания за гръбначния стълб

Физикалната терапия и упражнения могат да помогнат на човек с псориатичен артрит да поддържа или да си възвърне мобилността и гъвкавостта.

Настоящите насоки препоръчват упражнения с ниско въздействие за хора с псориатичен артрит, като тай чи, йога или плуване.

Физически терапевт може да посъветва Хората на най -добрите упражнения.

Някои хора се възползват от правенето на седнали гръбначни обрати няколко пъти на ден, за да помогнат при мобилността. За да направите това участък:

 • Седнете на стол с гръб направо и краката на пода
 • завъртете торса си бавно на една страна и го задръжте за ритъм
 • Повторете това, усукване на другата страна

Хората с псориатичен артрит също трябва да получат редовни упражнения.

Сърдечно -съдовите упражнения, по -специално, могат да помогнат да помогнат за упражнения за сърдечно -съдов, по -специално може да помогне да се помогне с достигане или поддържане на здравословно тегло, което ще намали артритните симптоми.

Някои добри варианти за човек с псориатичен артрит включват:

Човек може да спортува или упражнява, че те са удобни, но се консултирайте с лекар, преди да участвате в контактни спортове или тежки упражнения.

усложнения и странични ефекти

Ако човек не получи правилното лечение, псориатичният артрит може да причини Постоянно увреждане на ставите, което може да доведе до промени във формите на ставите. Лечението може да предотврати или забави прогресията на състоянието.

Псориатичен артрит също увеличава риска от развитие на други състояния, включително:

 • Възпалително заболяване на червата
 • сърдечна болест
 • Проблеми с очите, като конюнктивит и увеит

перспектива

Няма лек за псориатичен артрит. Ефективното лечение обаче може да предотврати или забави прогресията на състоянието.

лечението за псориатичен артрит може да варира, в зависимост от засегнатата част на тялото.

Консултирайте се с физиотерапевт за Упражнения, които могат да поддържат и подобряват гъвкавостта в гръбначния стълб.

Получаването на диагноза и лечение рано, може да предотврати увреждане на ставите в гръбначния стълб и други части на тялото.

 • Болки в гърба в гърба в гърба в гърба в гърба в гърба назад
 • Псориатичен артрит

Как мозъкът реагира на един пристъп на упражнения?

Физическата активност е известна като добра за нашето здраве, но може ли толкова малко, колкото една сесия за упражнения да има положителни ефекти върху мозъка? Нови изследвания.

Новото проучване, което се публикува в списанието Brain Plasticity, изследва ефекта на острите упражнения – дефинирано като единична сесия на физическа активност – върху човешкото настроение и познание.

The Изследванията са проведени от учени от Центъра за невронни науки в Нюйоркския университет (NYU) в Ню Йорк.

, както обясняват авторите на новото проучване, въпреки че изследванията вече са проведени върху ефектите на ефектите на остри упражнения върху познанието и настроението, по -малко проучвания са се фокусирали върху невробиологичните основи на тези ефекти.

Фокусирането върху ефектите на една сесия на упражнения е важно, защото помага на изследователите да придобият по -добро разбиране за това как Устойчивото упражнение за по-дълъг период от време може да се добави, за да се създадат дългосрочни промени в мозъка.

Освен сумирането на съществуващите констатации, новият преглед се фокусира и върху когнитивните и поведенчески промени, които се случват както при хората, така и при гризачите след интензивна единична сесия на упражнения.

Contents