Кои са най -добрите етерични масла за възпалените мускули?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Хората могат да извличат етерични масла от цветята, листата, корените, плодовете и други компоненти на растенията. Many essential oils, including Roman chamomile and eucalyptus, seem to offer benefits for relieving muscle aches and pains.

Essential oils are highly concentrated oils that a person can apply to the skin or inhale.

Изследователите са изучили ползите от етеричните масла при лечението на много проблеми със здравето, вариращи от подуване на ставите до мускулна болка и главоболие.

В тази статия ние изброяваме някои от най -добрите етерични масла, които хората, които могат да използват, за да използват за използване на за хората, които да използват за използване на хората, които да използват за използване на хората, които да използват за използване на хората Облекчете мускулната болка и болезненост.

за артрит

артрит може да причини топлина, нежност и подуване в ставите и мускулите. https://harmoniqhealth.com/ Следните етерични масла могат да помогнат за намаляване на дискомфорта, свързан с артрит:

Проучване в списанието на Корейската академия за медицинска сестра изследва ароматерапията с евкалипт.

Изследователите са изследвали смес от евкалипт, Marjoram, Lavender, Rosemary и Peppermint масла за облекчаване на болката в артрит. Те откриха, че комбинацията е помогнала за облекчаване на болката, свързана с артрит.

Въпреки това, заслужава да се отбележи, че това проучване включва само 40 участници и нееквивалентна контролна група, което означава, че други фактори, освен използването на евкалиптно масло, могат да Застанете зад тази констатация.

Marjoram е масло за готвене, което също би могло да има положителни ефекти, според проучването в Journal of Korean Academy of Nursing.

Peppermint Oil

Хрупкавият, пробуждащ аромат на мента може да помогне за намаляване на мускулните спазми и болки в артрит, когато човек го приложи върху кожата или я вдишва.

Това е според статия за преглед в Азиатското тихоокеанско списание на Тропическа биомедицина.

за масаж

Според една статия за преглед, хората са склонни да смесват следните етерични масла с растително масло или други масла, които да се използват в масажната терапия:

 • Бадем
 • Гроздов семе
 • Jojoba

Заслужава да се отбележи, че самото масаж може да помогне за облекчаване на болката и D iscomfort. В резултат на това всяко подобрение на мускулната болезненост, което се случва от масажа, може да не се дължи конкретно на използването на етерични масла.

Научете повече за видовете масаж и техните ползи тук.

За менструално спазми и болезненост

Повечето от тези масла са полезни за мускулната болезненост като цяло, но изследователите са установили, че следните могат да бъдат особено полезни за облекчаване на менструалните мускулни болки:

Clary Sage

Clary Sage е етерично масло с антимикробни свойства.

Може да помогне за контрол на менструационните мускулни спазми и болезненост, според статия за преглед, която се появява в Азиатския тихоокеански журнал от тропическа биомедицина.

Специалистите са изследвали лавандулово масло, съчетано с масаж, заради ползите от облекчаване на менструалната болка. Успокояващият му аромат може също да помогне за потискане на тревожността, докато работи за облекчаване на болки в мускулите.

розово масло

Проучване в списанието за акушерство и гинекология изследва ефектите на самомасаж и ароматерапия върху Менструални спазми.

В проучването:

 • 25 души извършиха самомасаж заедно с ароматерапията на розовото масло
 • 25 души извършиха самомасаж, използвайки безразсъден бадемов бадем Маслото
 • 25 души в контролна група извършиха само масаж

Изследователите установяват, че самоцелката заедно с ароматерапията на розовото масло е по-добра за намаляване на мускулната болезненост и менструална болка отколкото само масаж.

Римската лайка

Римската лайка е успокояващо цвете, наподобяващо маргарит За облекчаване на менструалната болка, както и успокояването на мускулната болезненост и спазмите, според рецензионна статия в списанието Азиатско -Тихоокеанско списание за тропическа биомедицина.

за общо възпаление на мускулите

ако a Човек има обща мускулна болезненост, следните етерични масла могат да помогнат:

джинджифилът е кореново растение, което хората са склонни да използват като противовъзпалително съединение. Това може също да облекчи болката, според Националната асоциация за холистична ароматерапия.

Масло от чаено дърво

Някои изследвания предполагат, че маслото от чаено дърво може да облекчи възпалението на мускулите и да действа като противовъзпалително , Според статия за преглед в Азиатския тихоокеански журнал за тропическа биомедицина.

Как да се използват

Етеричните масла са силно концентрирани. Производителите вземат приблизително 220 паунда (фунт) лавандула, за да произвеждат само 1 фунта основно масло от лавандула, според Националния раков институт.

Поради високата си концентрация, хората трябва да смесват една до две капки от съществено значение Маслото с носителско масло, за да го разрежда и да го приготви за употреба.

За да приготвите масажното масло или маслото за нанасяне върху кожата За да облекчи възпалените мускули, човек може да опита следните стъпки:

 • Съберете желаните етерични масла за употреба. Някои хора предпочитат да използват само едно етерично масло, докато други ще смесват различни комбинации, за да подобрят ползите си.
 • Изсипете 1 унция (унция) на носителско масло в чиния или купа за смесване. Примерите за носители на масла включват кокосови орехи, жожоба, сладък бадем, маслини и арганови масла.
 • Разредете етеричното масло до желания обем. За повечето възрастни Националната асоциация за холистична ароматерапия препоръчва 3% разреждане. Това е около 20 капки етерично масло на 1 унция носители. Някои хора обаче използват 5% разреждане за мускулна болезненост. Това е около 30 капки етерично масло на 1 унция носещо масло.
 • Смесете и се прилагайте в области на мускулна болезненост.

Администрацията по храните и лекарствата (FDA) не са задължени да одобряват или преглеждат етеричните масла. Не се нуждаят от одобрение на FDA означава, че етеричните масла нямат същата регулация като традиционните лекарства.

Поради тази причина човек трябва да получи етерични масла от висококачествени източници, за да гарантира, че те свеждат до минимум всякакви потенциални рискове.

алергичните реакции могат да възникнат в резултат на излагане на етерични масла. Прилагането на масла локално е по -вероятно да предизвика алергична реакция, отколкото да ги вдишва, според рецензионна статия в Азиатското тихоокеанско списание за тропическа биомедицина.

Най -често срещаните странични ефекти на приложението на етеричното масло включват дразнене на очите и кожата. , особено в чувствителни райони като вътрешността на носа и устата.

Има някои опасения, че маслото от лавандула и чаеното дърво може да има хормонални ефекти върху тялото, според Националния раков институт. Поради тази причина и поради опасенията относно потенциалните странични ефекти, лекарите не препоръчват използването на етерични масла върху деца.

Резюме

Много етерични масла потенциално биха могли да помогнат за лечение на мускулни болки и болезненост. Те представляват възможност за смесване и съпоставяне на масла, за да намерят комбинация, която помага на човек да успокои възпалените мускули, като същевременно свежда до минимум потенциалните странични ефекти.

Заслужава да се отбележи, че много изследвания на етеричните масла имат ограничения, такива, като такива като малки размери на пробата. Въпреки това, тъй като етеричните масла обикновено са безопасни за използване, хората може да искат да ги опитат, за да видят дали възникват някакви ползи.

Ако човек има алергична реакция или някакъв дискомфорт, те трябва да спрат да използват същественото от съществено значение Маслото незабавно и почистването на кожата им.

Пазарувайте етерични масла

Етеричните масла, изброени в тази статия, са достъпни за закупуване онлайн:

 • Евкалиптово етерично масло
 • Етерично масло от етерично масло на Marjoram
 • Етерично масло от мента
 • Етерично масло от градински градински градински страст
 • Етерично масло от лавандула
 • Розово етерично масло
 • Етерично масло от лайка
 • Етерично масло от джинджифил
 • Етерично масло от чаено дърво
 • Болки в тялото
 • Болка /Анестетика
 • Допълнителна медицина/алтернативна медицина

Contents