От Аби Елин На 9 април 2021 г. COVID-19 е причината да губите коса

Така че, да, лично аз намирам аргумента за палиативни грижи не толкова убедителен. Мисля, че това е място, където бихме се отказали и трябва да се откажем от ваксинацията. Просто не остава много време за тези хора, а други биха могли да се възползват много повече.

Мисля, че в случая със старчески дом трябва да го правиш почти всеки случай. Ако някой е на 104, слаб и има шест основни заболявания, той може да умре. И това може да няма смисъл. Като има предвид, че някой в ​​старчески дом, който е на 68 години и е в сравнително добра форма, може да има още много години активен живот.

Другият труден въпрос е какво ще стане, ако те имат когнитивно увреждане? Ами ако са с деменция, какво ще стане, ако имат болест на Алцхаймер, синдром на Lewy? Все още твърдя, че трябва да се отнасяме справедливо към тях. И освен ако някой не е напълно в кома и не може да се радва на живота по никакъв начин, той също трябва да получи ваксинация като приоритет.

Но други, мисля, се колебаят и не са толкова убедени. Така че това беше близък разговор.

Серена Маршал: Налагането на ваксината срещу COVID-19 е напълно легален път за някои предприятия и това е едно училище, което може да предприеме, но етично ли е да се изисква хората да получават ваксината?

Това е въпрос, знаете – „моето тяло, мой избор“ – който сме чували, когато става въпрос за ваксини, които вече са на пазара, като MMR [морбили, паротит, рубеола], например.

Артър Каплан: Мисля, че е по -трудно да се възложи нещо, което е изложено в разрешение за експериментална употреба [EUA], защото казвате, че е важно, изглежда добре, но не сме окончателни.

И мисля, че хората, които не искат да се ваксинират, би било трудно да устоят на правно предизвикателство, ако оспорят мандат за използване на нещо с EUA. Но след като ваксините получат лиценз, ще видим мандати през следващата седмица. [Ваксините за] здравни работници и персонал в старчески дом абсолютно ще получат мандат.

Регистрирайте се за нашия бюлетин за актуализации на коронавируса!

Най -новото в коронавируса

Безопасно ли е да прегръщате в частично ваксиниран свят?

Може би не сте прегръщали родителите си или баба и дядо повече от година. Безопасно ли е да стигнете, ако всички са ваксинирани срещу COVID-19. . .

От Беки Ъпъм, 28 април 2021 г.

Пандемията изостря проблемите с психичното здраве при американците, които нямат храна

Броят на домакинствата, които се борят с хранителна недостатъчност, е намалял в Съединените щати, но се е върнал към нивата на Голямата рецесия по време на пандемията. . .

От Захари Смит, 26 април 2021 г.

Проследете Vax: Купувач Внимание: Борба с измамите с ваксини срещу COVID-19

Ваксините са безплатни в Съединените щати, но това не спира лошите актьори да се опитват да ви убедят в противното.

От Серена Маршал, 22 април 2021 г.

Проследете Vax: Дали жените изпитват COVID-19 и ваксините различно от мъжете?

Жените са особено силно засегнати от самия вирус и страничните ефекти от ваксините.

От Серена Маршал, 22 април 2021 г.

Проследете Vax: Разбиране на причините за колебанието на ваксината срещу COVID-19

Защо някои хора не са склонни да запретват ръкави и какво лошо има в това да искат да бъдат напълно информирани?

От Серена Маршал, 21 април 2021 г.

Проучването показва някои витамини и добавки, свързани с намален риск от COVID-19 при жените

Все още не изтичайте в аптеката, за да се запасите – данните от проучването далеч не са убедителни, казва изследователският екип.

От Кармен Чай, 20 април 2021 г.

Ваксинирани срещу COVID-19, но все още притеснени? Не си сам

Чувствате ли се на ръба дори след като сте получили ваксината срещу COVID-19? Експертите казват, че това е естествено. Ето защо – и какво да направите по въпроса.

От Кейтлин Съливан, 16 април 2021 г.

Защо жените от поколение X не са спали добре по време на пандемията

Генералът Xer Ada Calhoun написа книга за това защо много жени като нея са склонни да се сблъскат с уникална криза на средната възраст. Тогава глобална пандемия удари. Ето нейното мнение за това как. . .

От Аби Елин, 9 април 2021 г.

COVID-19 ли е причината да губите коса?

Ако откриете, че отделяте нишки, стресът от COVID може да е виновникът.

От Джесика Мигала 30 март 2021 г.

Проследете Vax: Работи ли системата за безопасност на ваксините COVID за проследяване на страничните ефекти?

Здравните агенции продължават да следят безопасността на ваксините, но кога данните им ще бъдат достъпни за обществеността?

От Серена Маршал, 29 март 2021 г. Вижте всички

Добре дошли отново в Track the Vax, седмичен подкаст от Everyday Health и MedPage Today, в който разговаряме с водещи експерти, представители на фармацевтични компании, лекари и пациенти за най-новите новини и наука зад надпреварата за ваксина срещу COVID-19.

Милиони американци са на линия да получат една от трите ваксини, одобрени сега от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) за спешна употреба.

Най -новото, Джонсън Еднодозовият аденовирусен вектор на Джонсън може да се съхранява до три месеца в обикновен хладилник и е по-лесен за транспортиране.

Джонсън Джонсън не е чужд на технологията, след като я използва във ваксината си срещу ебола.

Ричард Неттълс, доктор по медицина, вицепрезидент по медицински въпроси на Джонсън Дъщерното дружество на Джонсън Janssen казва, че изследователите вече гледат напред към разширяване на употребата му, за да включат деца и бременни жени.

Д -р Коприва е гост тази седмица. Слушайте и в Apple, Stitcher, Spotify или Google, за да не пропуснете следващия епизод. И ако харесвате това, което чувате, петзвездната оценка е много полезна за нас, за да проследим Vax!

Бележка на редактора

От Дон Рауф

В този епизод на Track the Vax, Серена Маршал разговаря с д -р Ричард Нетълс, вицепрезидент на американските медицински дела в Janssen, дъщерното дружество на Johnson Джонсън, който разработи ваксината на компанията COVID-19, която получи разрешение за спешна употреба от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) на 27 февруари.

След тази зелена светлина от FDA се очаква доставките на ваксини в цялата страна да се увеличат значително през следващите седмици. Д -р Nettles каза на Track the Vax, че 4 милиона дози се доставят незабавно, а още 20 милиона ще бъдат разпределени до края на март.

„Имаме достатъчно, за да ваксинираме 100 милиона американци до края на юни“, казва той. Президентът Джо Байдън обяви през февруари, че Съединените щати ще имат достатъчни дози ваксини (от различни видове), за да инокулират 300 милиона американци до края на юли; но тази седмица той премести тази дата с два месеца до края на май.

Доставките биха могли да се увеличат с по -бързи темпове след съобщението от 2 март, че фармацевтичният гигант Merck се обединява с Джонсън Джонсън да произвежда продукта. Merck възнамерява да посвети две съоръжения в САЩ за производството на Johnson Джонсън, ход, който може рязко да увеличи доставките.

Мощна защита – дори срещу варианти

Изследванията показват, че ваксината с една доза има 72 % ефективност в проучванията в САЩ и 64 % в Южна Африка, където за първи път е открит много заразен вариант. Доказано е, че ваксината е 85 % ефективна за предотвратяване на тежко заболяване и осигурява пълна защита срещу хоспитализация и смърт, свързани с COVID.

Коприва добавя, че ваксината също е тествана добре при участници в изпитването в Южна Америка.

„Ние показахме след 28 дни, че нямаме смъртни случаи и няма хоспитализации, свързани с COVID, дори в Южна Африка и в Бразилия, където тези варианти са преобладаващи“, казва той.

За властите в областта на общественото здраве това е обнадеждаваща новина, тъй като вариантите непрекъснато набират сила в Съединените щати, а случаите на вируси напоследък нарастват все повече след седмици на спад. USA Today съобщи на 2 март, че инфекциите отново се увеличават в 29 щата.

Докато Pfizer и Moderna се опитват да променят ваксините си, за да поемат вариантите, копривата не е толкова сигурна, че Johnson Продуктът на Джонсън ще се нуждае от корекции, съдейки по досегашните резултати.

„Ние винаги гледаме внимателно нашата ваксина и следим състоянието на варианта“, казва той. „Ние сме в позиция, в която бихме могли да променим тази ваксина, ако трябва да направим това. ”

Предимството на една доза

Nettles подчертава, че един от по-привлекателните аспекти на JJ продукта е, че това е еднократно предложение. Някои хора определено ще предпочетат да получат един изстрел, а не два, а еднократна доза елиминира много логистика за планиране, необходима, когато е необходима втора инокулация.

За популациите, които имат проблеми с пътуването, преходното население и бездомните, имунизацията е много по-лесна с еднократна система, според Nettles.

„В селското население, където хората трябва да пътуват на дълги разстояния, за да получат втори изстрел, това отваря възможността за ваксиниране на [още] такива хора“, казва той.

Голям въпрос, който остава за тази ваксина, както и за всички останали ваксинации срещу COVID, е колко дълго тя ще бъде ефективна.

„Имате ли нужда от бустерна снимка шест месеца по -късно, година по -късно, две години по -късно, пет години по -късно? Просто още не знаем “, казва той.

Въпреки че единичният изстрел се оказа забележително защитен, Джонсън Джонсън вече е започнал клинични изпитвания, за да тества двойно дозиране на ваксината си.

„Бяхме планирали изпитване с две дози едновременно [като еднодозовото проучване]”, казва Nettles. „Това изостава малко – това е малко по -сложно и трябва да върнете индивидите за тази втора доза. ”

Тъй като резултатите от изпитванията все още предстоят, учените все още могат да намерят предимства в подход с две дози. Например, имунизацията може да продължи по -дълго с два изстрела.

Гледайки напред: Тестване върху деца и бременни жени

В момента Джонсън Ваксината Джонсън е тествана и одобрена за употреба при лица на възраст 18 и повече години. Клиничните проучвания досега са се фокусирали върху възрастни хора, тъй като тези популации са били най -уязвими към вируса.

С големи изследвания, завършени върху тази възрастна популация, Джонсън Сега Джонсън насочва вниманието към по -младите от 18 години. Nettles отбелязва, че JJ се надява да има информация за ефикасността на ваксините във възрастовата група от 12 до 17 години по -късно тази година, а след това „да се надяваме, че през следващата година“, опитите ще приключат дори по -млади групи.

Друга популация, която предстои да бъде проучена, са бременни жени. Националният институт по здравеопазване (NIH) публикува гледна точка в списанието на Американската медицинска асоциация през февруари, призовавайки за по-голямо включване на бременни и кърмещи хора в изследванията на ваксините срещу COVID-19. Също така, предишен подкаст Track the Vax с д -р Марк Турентин, професор в Медицинския колеж в Бейлор в Хюстън и съпредседател на Американския колеж по акушерство и гинекология (ACOG), изтъкна опасенията за безопасността на ваксините сред бременни жени и новородени майки, дължащи се на към липсата на изследвания сред тези популации.

Nettles казва, че JJ се движи напред в тази област и в момента започва дозиране с около 800 бременни жени. По -късно той очаква да започне конкретно изпитване, където ще ваксинират хора с имунокомпрометиран.

„Ще продължим напред с тези изпитания по начин, който е възможно най -бърз, но и възможно най -безопасен“, казва Nettles.

Следват някои акценти от редактирания препис от интервюто.

Ричард Нетълс, д -р Джонсън Джонсън

Серена Маршал: Едно и готово – това винаги беше целта за Янсен и Джонсън Джонсън, нали?

Ричард Неттълс: Знаем, че организации като Световната здравна организация са отправили препоръката си, че един изстрел по време на пандемичния период има много предимства по отношение на възможността да се ваксинира по -лесно. Наистина можете да опростите логистиката, ако имате подход с един изстрел.

Серена Маршал: Но вие сте единствената компания досега, която предлага еднократен подход. И така, как това настройва вашата ваксина да бъде различна?

Ричард Неттълс: Това, което чувстваме, е, че това позволява ваксината да се използва при определени типове индивиди и определени места, където връщането на хора за втора ваксина е логистично предизвикателство. Помислете за популации, които имат проблеми с пътуването или имат проблеми с намирането на място за втория изстрел … преходно население, бездомно население. И отново в селското население, където хората трябва да пътуват на дълги разстояния, за да получат втория изстрел, това отваря възможността за ваксиниране на такива хора.

Серена Маршал: Какво е чувството да получиш изстрела? Какво могат да очакват хората от ваксината?

Ричард Нетълс: Точно както при всички снимки, един от основните странични ефекти, които ще почувствате, е болка в ръката, където сте били инжектирани. Но болката с тази ваксина е много подобна на тези ваксини, които сте получавали в миналото. Така че ръката ви вероятно ще бъде болезнена за около ден, точно както при другите ваксини, а след това може да имате умора, главоболие, болки в тялото.

Обикновено те продължават около ден. Всъщност повечето хора не изпитват тези странични ефекти. Около 9 % от хората изпитват треска. И отново, това обикновено започва през първия ден и ще изчезне след първия ден.

Серена Маршал: Ваксината JJ използва аденовирусния вектор. Това е формат, който преди сте използвали с ваксината срещу ебола. Има известна загриженост, че хората могат да изградят имунитет към аденовируси. Притеснява ли те нещо?

Ричард Неттълс: Това е нещо, което разгледахме и не сме видели доказателства, които да ни притесняват. Затова разгледахме в другите си проучвания, използвайки същата аденовирусна платформа, когато разработихме ваксини за ХИВ, RSV, Ебола и Зика. И в някои от тези изпитвания и в някои от тези ваксини това изисква поредица от снимки.

Не сме виждали, че при втория, третия или четвъртия път, когато сте получили ваксината, вие отговаряте с по -малък имунен отговор. Така че не сме видели доказателства, че развивате резистентност към ваксината.

Серена Маршал: Ами тестването на ваксината при деца?

Ричард Неттълс: Планираме да започнем изключително скоро. Използвали сме аденовирусната платформа при деца на възраст до четири месеца в нашата програма за Ебола. Така че сме доволни от аденовирусната платформа при https://harmoniqhealth.com/bg/ деца и имаме планове да проведем клинични изпитвания при деца с ваксина срещу коронавирус.

Да се ​​надяваме, възможно най -скоро, че можем да докажем, че при юноши на 16 и 17 години ваксината е безопасна и ефективна. Тогава имаме планове да започнем клиничното изпитване много скоро, всеки ден сега, при деца над 12 години. И ако се установи, че е безопасно и ефективно в тази група, [ние] ще дозираме деца под 12 години.

Серена Маршал: Вярвам, че изучавате и ваксината при бременни жени и имунокомпрометирани. Това отделен процес ли е?

Ричард Неттълс: Това е отделен процес. Отново използвахме аденовирусната платформа при бременни жени в нашата програма за Ебола. Вече сме публикували в ClinicalTrials. gov дизайн на клинично изпитване за придвижване напред и започване на дозиране при приблизително 800 бременни жени. Така че отново ще продължим с това изпитание по начин, който е възможно най -бърз, но също толкова безопасен, колкото можем. И по -късно тази година ще започнем конкретно изпитване, в което ваксинираме хора с имунен компромети.

Регистрирайте се за нашия бюлетин за актуализации на коронавируса!

VISIT LOVECATS